As a boutique agency, The Branding Boutique, strategically selects the right route and combination of tools to activate and elevate your brand – locally and globally. We are the new strategic architects.

Contact

Margreet van den Heuvel
+31 6 204 86 86 3

Edwin Schoon
+31 6 524 82 16 3
Miami - Boca Raton

Miami: Gateway to the Americas

Washington, D.C., is de hoofdstad van de Verenigde Staten, maar Miami is de (on)officiële hoofdstad van de Amerika’s. De metropool Miami heeft een bevolking van bijna 6,1 miljoen inwoners, waarmee het de achtste grootste stad van het land is. Het is een dichtbevolkt gebied dat zich uitstrekt langs de oostkust van Florida – een gebied genaamd de Gold Coast – in een lange, smalle strook tussen de Atlantische Oceaan en de Everglades.

De economie wordt grotendeels gedreven door de status van brug tussen Latijns-Amerika en de Verenigde Staten, en de bevolking weerspiegelt de nabijheid van Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Bijna de helft van de bevolking – ongeveer 41,6% – is Spaanstalig.

Miami is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Verenigde Staten. In de jaren negentig is men begonnen aan de wederopbouw van Miami met als doel om de stad weer op de kaart te zetten voor het toerisme, conventies en als zakelijk centrum. Inmiddels heeft de stad haar oude glorie weer terug en bruist het als nooit tevoren. Steeds meer Latijns-Amerikaanse en Europese bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd en doen er zaken. Miami is dan ook de ‘zakelijke-hub’ voor Latijns-Amerika.

Economische groei

Zuid-Florida, en dan met name Miami, heeft de laatste 10 jaar een enorme groei meegemaakt. De haven van de stad is één van de belangrijkste zeehavens van Noord-Amerika en een belangrijke doorvoerhaven van en naar het Caribische gebied en Latijns-Amerika. Miami is dan ook de toegangspoort tot Latijns Amerika. Zeker met de aankomende uitbreiding van het Panamakanaal en de mogelijkheden die Cuba biedt door de nieuwe verdragen met de VS zal de zakelijke sector in Florida alleen nog maar verder groeien. Daarnaast is Miami al meer dan twee decennia de ‘Cruisehoofdstad van de wereld’ en niet voor niets Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruises Ltd., Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises hebben er hun hoofdkantoor. Het is dan ook geen verrassing dat meer dan 700 cruises per jaar hier beginnen en eindigen.

Grenzeloze mogelijkheden

Florida biedt grenzeloze mogelijkheden om te groeien, te innoveren, te ontdekken en te verkennen. Met een goede infrastructuur, een jonge, goed opgeleide en diverse beroepsbevolking en state of the art high-speed technologie is Florida een van de meeste business-vriendelijke staten van de Verenigde Staten. En de ‘zero personal state income tax’ helpt daar zeker aan mee.

Een aantal grote multinationals heeft de mogelijkheden al ontdekt en hun hoofdkantoor voor de zuidelijke staten van de VS en Latijns-Amerika in Miami gevestigd, van waaruit de financiële en logistieke regie wordt gevoerd. Voorbeelden hiervan zijn Porsche, Dole, Apple, Oracle, IBM, Burger King, AIG, American Airlines en FedEx Express. Ook grote internationale en Amerikaanse banken hebben een vestiging in Miami die speciaal gericht zijn op Latijns Amerikaanse markt.

Deze ontwikkelingen maken Zuid Florida en Miami aantrekkelijk voor bedrijven uit de volgende sectoren:

  • Maritieme en logistieke infrastructuur;
  • Havenontwikkeling, scheepsbouw en offshore;
  • Logistiek van luchtvaart; passagier- en vrachtvervoer;
  • Watermanagement;
  • Cleantech;
  • Information Technology;
  • Life Sciences and Health.

Life Sciences and Health

Al sinds de jaren vijftig heeft Miami geïnvesteerd in de biomedische sector, zowel in medische apparaten als farmaceutische bedrijven. Inmiddels zijn in Miami-Dade bijna 8,000 life science bedrijven actief. Voor Nederlandse bedrijven actief in de farmaceutische en medische instrumenten sector zijn er volop kansen om bijvoorbeeld te partneren met de Healthcare providers, medische industrie en medische IT bedrijven. Maar ook om de Amerikaanse markt te betreden voor financiering of FDA approval biedt Zuid-Florida volop mogelijkheden.

Cleantech

Florida is de thuisbasis van de toonaangevende producenten van energie-opwekking systemen, zonne-energie bedrijven, biobrandstoffen en batterij en brandstofcel fabrikanten. Daarnaast investeert Florida bedrijven in bedrijven die actief zijn in het testen van waterkwaliteit, ontzilting en sanering en milieu-monitoring.

Watermanagement

Met een zeeniveau dat een voet hoger ligt dan in het begin van de eeuw is Zuid-Florida nat en kwetsbaar. Men heeft geprobeerd om muren te bouwen, gebouwen te liften, maar tot nu toe met beperkt succes. Miami maar ook Fort Lauderdale worden bedreigd door de stijgende zeespiegel. Klimaatexperts waarschuwen dat de steden in de loop van deze eeuw in de golven zullen verdwijnen. Inmiddels is de problematiek ook bij de overheid duidelijk en is de Sea Level Rise Task Force opgericht die de oplossingen in kaart moet brengen. Voor Nederlandse bedrijven een unieke kans om met de ervaring en expertise die ze nationaal en wereldwijd hebben opgedaan ook in Zuid-Florida een rol van betekenis te spelen in de strijd tegen het water.

Logistiek

Logistiek is big business in Florida, de transport en logistieke sector biedt werk aan meer dan een half miljoen Floridians. Bijna elke grote wereldwijde logistieke integrator is al aanwezig in de staat, met inbegrip van het hoofdkwartier voor Ryder System, Inc., Landstar System Inc., CEVA Logistics US, Inc. en andere top logistieke bedrijven. Als commerciële gateway voor het het westelijk halfrond, is Florida’s logistiek & distributie-industrie klaar om verder te groeien met de Panamakanaal expansie en de vele infrastructurele ontwikkelingen en upgrades aan de gang rond de staat.

The Branding Boutique in Florida

De experts van The Branding Boutique zijn al ruim 10 jaar actief in Zuid Florida en hebben daardoor de groei van Miami van dichtbij meegemaakt. Als enige Nederlands branding agency werken wij lokaal en hebben we veel ervaring opgedaan in de marketing en corporate communications van (inter)nationale bedrijven op de Amerikaanse markt en richting Latijns Amerika. Door onze specialistische kennis in de eerder genoemde groeimarkten, lokale aanwezigheid en partners bieden wij een totaalpakket aan (inter)nationale bedrijven die vanuit Miami of Zuid-Florida deze markten bedienen of willen betreden.

Geïnteresseerd in de ‘harde’ cijfers voor één van bovengenoemde sectoren? Of gewoon eens vrijblijvend praten over de mogelijkheden die The Branding Boutique u kan bieden? Neem contact op met Edwin Schoon voor meer informatie of een afspraak.